Har dit tag behov for en Algebehandling?

Efterhånden som vi går foråret i møde, må mange boligejere sande, at vinteren kan have været hård mod tagkonstruktionen. I vinterhalvåret er det danske vejr præget af store temperaturudsving og fugt i vejret, hvilket skaber ideelle vækstbetingelser for alger.

Her finder du gode råd og vejledning omkring algebehandling af dit tag. 

Algebehandling af tag

Hvornår bør algebehandling udføres?

Hvor tit skal man algebehandle sit tag?

Hvorfor skal man algebehandle sit tag?

Hvorfor opstår belægninger af mos og alger?

Dannelsen af grimme belægninger af både mos og alger kan lede til frostsprængninger i tagkonstruktionen den efterfølgende vinter. Det er algernes rødder, der vokser ned i tagbelægningen og holder på fugten, således at taget forhindres i at tørre helt i løbet af sommeren.

Når det så igen bliver vinter, med alt hvad dette indebærer af frost og andre svære vilkår, da udvider de fugtige algerødder sig, hvilket forårsager byggematerialerne til at rykke sig og give små revner i taget, og det er herved at frostsprængningerne opstår.

Algebehandling skal benyttes som et forebyggende indgreb og som med så mange andre ting, er det bedre at standse belægningerne i opløbet, end at vente til skaden er sket. Derfor bør algebehandling af tage udføres jævnligt for at skabe den optimale virkningseffekt og forlænge tagets levetid.

Eventuelle fejl og skader bør desuden udbedres af en tagteknikker før algebehandlingen udføres, således at man danner et ordentligt grundlag for algebehandling af tag.

Hvordan fungerer det?

Algerens af tag fungerer ved, at et basisk rensemiddel sprøjtes ud over taget, hvilket får algerne til at gå i forrådnelse, og i de følgende måneder vil regnskyl og vind fjerne resterne efter tagrensningen. Behandlingen foretages ofte i foråret for at gøre taget klart til at stå imod vinterens hårde påvirkninger.

Vi gør brug af det eneste godkendte algemiddel – Algefri N fra:

Algebehandling af tag i Randers, Århus og omegn

Har du behov for algebehandling af dit tag, så kontakt os for et uforpligtende tilbud.
Vi foreager algebehandling i hele Nord-, syd- og Østjylland.